Patatesle yapılabilecek 10 enfes tarif!

Patatesle yapılabilecek 10 enfes tarif!

Hiçkimsenin hayır diyemeyeceği patatesle en güzel tarifleri sizler için derledik...

Patates Köftesi

Malzemeler:

* 6 orta büyüklükte patates, 4 yumurta(2 tanesi köfte hamuruna,2 tanesi köfteyi kızartırken kullanılır.), 5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir(150 gr), Yarım demet maydanoz, 2 – 3 çorba kaşığı un, Tuz ve karabiber, Kızartmak için bir su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı


Patates Köftesi Tarifi

1- Patatesler haşlanıp rendelenir.
2- Soğuyunca 2 yumurta,tuz,karabiber konup yoğrulur.
3- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp,avuç içinde kayık gibi açılır,içine peynir maydanoz karışımı konup kapatılır.Hafifçe sıkılıp şekil düzeltilir.
4- Önce una,sonra çatalla çarpılmış yumurtaya batmlıp kızgın yağda pembe kızartılır.
5- Fazla yağını alması için delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır.

NOT :

1- Peynir yerine kıymalı iç de konabilir(Kıyma, soğan,maydanoz,tuz,karabiber karışımı.)
2- iç koymadan şekil verilip,un ve yumurtaya batırılıp kızartılırsa «Patates Kroket» olur.

Tereyağlı Patates Topları

Malzemeler:

3-4 adet orta boy patates, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber(isteğe göre), 7-8 dal maydanoz


Hazırlanışı:

Öncelikle patatesleri haşlayıp püre haline getiriyoruz. İçerisine maydanoz, sıvı yağ, tuz ve karabiberi ekliyoruz. Küçük toplar haline getiriyoruz.

Sosu için:

Tereyağı eritip salçayı, naneyi, pul biberi ilave ediyoruz ve hafif kızdırıyoruz. Patates toplarının üzerine gezdiriyoruz.(İsteğe göre üzerine sarımsaklı yoğurt da ilave edilebilir). Afiyet olsun.

Etli Patates Dolması

Malzemeler:

6 adet Patates, 300 gram Kuzu Eti, 2 Baş Soğan, 2 Diş Sarımsak, 3 Adet Biber, 2 Çorba Kaşığı, Salça, 2 Adet Domates, yeteri kadar sıvıyağ, Tuz, Karabiber ve Su

Etli Patates Dolması Tarifi:

Öncelikle patateslerimizi soyalım ve üçe bölelim. Ortalarını oyup çıkaralım ve çanak şekli verelim. İçinden çıkardığımız parçaları ayıralım çünkü onları kapak yapmak için kullanacağız. Şimdi sıvıyağda yarı kıvamda pişirelim. Kuzu etimizi küçük küçük dilimleyelim. Soğanve sarımsağımızı yemeklik olarak dilimleyelim. Ufak bir tencereye sıvıyağı dökelim ve dilimlediğimiz soğan ve sarımsağı kavuralım.


Üstüne eti ve salçanın da bir miktarını ilave edelim. Şimdi de gerektiği kadar su ekleyip kapağı kapatıp pişirelim. Pişmeye yakın daha önceden doğradığımız sivri biberlerimizi ekleyelim. Sonra da doğradığmız domatesleri ilave edelim. Tuzunu ve karabiberini atalım. Piştikten sonra da kızarmış patateslerin içerisine etli harcımızı dolduralım. Üstlerine kapaklarını kapatalım ve yuvarlak fırın tepsisine dizelim. Şimdi kalan salçayı da suyla karıştırıp, küçük bir tencereye alalım. Sos kıvamına geldiğinde tepsiye patateslerin üstüne dökelim. Artık önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirebiliriz.

Patates Çanağı

Malzemeler:

6 iri patates, 1 çay bardağı ince bulgur, 1/2 demet taze soğan, 1/2 demet maydanoz, Tuz, Kırmızı pul bibe, Karabiber, Sıvı Yağ

İçi için:

200 gr. mantar, 200 gr. kıyma, 1 kuru soğan, 1 çorba kaşığı salça, 1 kase sarmısaklı yoğurt, Tuz


Patates Çanağı Tarifi

Patatesler haşlanır ve kabukları soyulur. Ezilip püre ya­pılır. Bu işlem çok çabuk yapılır ve patateslerin soğumasına izin verilmez. Sıcak olan patateslere bulgur eklenip karıştırılır. Ve demlenmeye bırakılır. Demlenen malzemeye taze soğan, maydanoz, tuz, pul biber, karabiber ve sıvı yağ eklenip yoğrulur. istediğimiz büyüklükte çanaklar yapılır. Diğer yanda yemeklik doğranmış kuru soğan ve kıyma kavrulur. Salça ve mantarlar ilave edilip suyu çektirilir. Patates çanakların içine pay edilir. Ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Servis zamanı sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür.

Patates Pastası

Malzemeler:

6 adet patates, 2 adet havuç, 2 dal taze soğan, 1/2 demet maydanoz, 1/2 demet dereotu, 8-10 adet pancar turşusu, 1 çay kaşığı biberiye, Tuz Karabiber


Patates Pastası Tarifi

Patatesler haşlanıp kabukları soyulur. 2 haşlanmış patates ezilip içine rendelenmiş havuç biraz tuz ekleyip yogurulup bir tarafta bekletilir. Diğer yanda 2 haşlanmış patates gene ezilir, içine ince doğranmış taze soğan, maydonoz, dereotu, tuz ve bi­beriye konulup yoğurulur. O da bir kenarda bekler.

Son 2 pa­tates de ezilip içine gene ezilmiş pancar turşuları konulup yoğ­rulur. Bir kek kalıbının içine önce havuçlu karışım, sonra may­danoz, dereotlu karışım, en üste de pancar turşulu karışım kat kat düzgünce yerleştirilir. 2-3 saat buzdolabında bekletilir. Ka­lıptan çıkartılıp arzu edilirse sarmısaklı yoğurt ile servis yapılır.

Patates Oturtma

Malzemeler:

4 büyük boy patates, 3 soğan, Yarım çay bardağı zeytinyağı, 200 gr kıyma, 4 sivri biber, 2 kırmızı salçalık biber, 3 diş sarımsak, 4 domates, Yarım demet maydanoz, 1 su bardağı su,Tuz, karabiber, Kızartma yağı


Patates Oturtma tarifi

Patatesleri soyun, yıkayın. 1-1,5 parmak kalınlığında halka halka doğrayın. Kızartma yağında her iki yüzü hafif pembeleşene kadar kızartın. Yağdan çıkarıp geniş bir tepsiye tek sıra halinde dizin. Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın. Soğanları incecik kıyın, biraz tuzla birlikte zeytinyağında saranncaya kadar ağır ateşte kavurun.

Soğanın üzerine kıymayı koyun. Topak kalmaması için tahta kaşığın tersiyle bastırarak orta ısılı ateşte hafif renk alana kadar kavurmayı sürdürün.Biberlerin sap ve çekirdek kısımlarını ayıklayın. İncecik doğrayıp kıymaya ilave edin. Soyulup incecik kıyılmış sarımsağı katın. Tuzunu biberini atın. Bir iki çevirin. Onun da üzerine domatesleri küp küp doğrayıp koyun. Domates hafif suyunu çekene kadar arada bir karıştırarak pişirin. En üstüne kıyılmış maydanozları koyun. Hazırladığınız kıymalı harcı patateslerin üzerine yerleştirin. Tepsiye 1 su bardağı su koyun. Sıcak fırının orta rafında yaklaşık yarım saat pişirip sıcak servis yapın.

Patates Sote

Malzemeler:

500 gr. Sarı patates, 60 gr. (3 yemek kaşığı) tereyağı, 2 çay kaşığı (Silme) tuz, 1/2 demet maydanoz


Sote Tarifi:

1- Patatesleri kabuklu olarak haşlayın, soyduktan sonra dilim ya da kuşbaşı doğrayın.
2- Bir tavada yağı eritin, içine atıp arasıra silkeleyerek 10 dakika sote edin.
3- Servisten önce üzerine tuz, kıyılmış maydanoz serpin.

NOT: Küçük boy patatesler sote yapılışına daha elverişlidir. Haşlandıktan sonra kabukları soyulup bütün olarak sote edilirler. Patates sote, balık yemekleri veya kızarmış etlerle servis yapılan güzel bir garnitürdür.

Patates Graten

Malzemeler:

250 gr krema (sıvı), 1 kg patates, 2 adet yumurta, ayçiçek yağı, 1 su bardağı süt, kaşar peyniri, karabiber, tuz


Patates Graten tarifi

Öncelikle patatesleri soyup yuvarlak ve ince şekilde doğrayın. Doğradığınız patatesleri tuz ve yağ ile iyice karıştırıp fırın tepsisine boşaltın. Süt, yumurta, krema ve kara biberi çırpıp patateslerin üzerine boşaltın (patateslerin seviyesine gelecek. Az olduğunu düşünüyorsanız biraz daha süt ekleyebilirsiniz)fırında patatesler pişince üzerine kaşar peyniri rendeleyin. 5 dakika daha pişirip servis yapın. Arzuya göre üzerine pul biberde ekebilirsiniz.

Afiyet olsun...


Kadın Kanalları Editörü: Burcunur Yılmaz

0 yorum:

Yorum Gönder

 
ücretsiz porno izle ücretsiz porno hd porno izle mobil porno porno izle türk porno türk porno
kadın sağlık - kadınlar Ve cinsellik Design by Türkçe amatör Porno © 2009